34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Månedens Bog: Onde nætters drømme

Historien om 2. verdenskrig fortalt ud fra begivenhederne i én måned: november 1942 - måske den vigtigste i hele det 20. århundrede

Anbefalinger til dig

Onde nætters drømme
MÅNEDENS BOG

Onde nætters drømme

ONDE NÆTTERS DRØMME er historien om 2. verdenskrig fortalt ud fra begivenhederne i én måned: november 1942. Bare én måned – men måske den vigtigste i hele det 20. århundrede, hvor alt balancerer på en knivsæg.

I begyndelsen af november 1942 var spillet åbent. Mange troede stadig, at aksemagterne ville sejre. Men i slutningen af måneden stod det klart, at det kun var et spørgsmål om tid, før de ville tabe. Indimellem har vi bl.a. slaget ved El Alamein i Nordafrika, junglekrigen på Guadalcanal, japanernes tilbagetrækning fra Kokoda Sporet i Ny Guinea, og russernes omringning af den tyske hær ved Stalingrad. 

ONDE NÆTTERS DRØMME er et fletværk af biografier, der dag for dag af den skæbnetunge måned følger nogle af de mennesker, der befinder sig midt i krigen. De kommer fra alle dele af verden og alle samfundslag. De er civile og militære, fra begge sider: husmødre, journalister, soldater, krigsfanger, flygtninge, sexslaver, studerende. Og de fleste er unge – i hvert fald alt for unge til at skulle gennemleve en forfærdelig krig på nært hold.

Gennem disse menneskers bevarede vidnesbyrd – et righoldigt materiale af breve, dagbøger, erindringer – har Peter Englund skabt en dramatisk og dybt rørende fortælling, skildret indefra og tæt på, så vi får belyst nye sider af 2. Verdenskrig og det måske vigtigste vendepunkt i det 20. århundredes historie.

Udvalgt af redaktøren i Historie som månedens bog i november 2022.

Månedens bog pris319,95 kr.

Vi har tidligere læst

Se Månedens bog i alle vores bogklubber

Derfor læser jeg

Hør Uffe Elbæk, Kim Leine, Sara Blædel, Ritt Bjerregaard mfl. fortælle om deres mest markante læseoplevelser

DIT NYESTE MEDLEMSMAGASIN

Fuld af interviews, nyheder og inspiration til din næste bog

Bliv klogere på Rusland, Østeuropa og baggrunden for krigen i Ukraine

Bestsellere

2. verdenskrig

Dine medlemsfordele