34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Et fællesskab fuld af indsigt og viden

Gyldendal Historie er din indgang til en verden, hvor vi dyrker de vigtigste nedslag fra jordens skabelse og frem til Trump.

 For os der vil blive klogere på historien og os selv

For nogle er historie et fag i skolen. For andre et af livets omdrejningspunkter. Her i Gyldendal Historie ved vi godt, hvilken side vi er på. For vi tænker over den verden, vi lever i, og de politiske og historiske strømninger, der former vores samfund. I vores klub læser vi derfor også aktuelle biografier og de politiske bøger, der sætter dagsordenen.

I Gyldendal Historie er vi sultne på viden. For jo mere vi ved om verden, jo større bliver den. Derfor følger vi hele tiden med og udvælger de bedste, vigtigste og mest underholdende historiebøger og præsenterer dem for dig og de andre historieinteresserede i vores fællesskab. Om alt fra Trump til Hitler og fortidens krige til aktuelle problemstillinger. Og alt det i mellem. Altid så fængende og velskrevet, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Anita Egelund Sandvad, redaktør i Gyldendal Historie
Onde nætters drømme
MÅNEDENS BOG

Onde nætters drømme

ONDE NÆTTERS DRØMME er historien om 2. verdenskrig fortalt ud fra begivenhederne i én måned: november 1942. Bare én måned – men måske den vigtigste i hele det 20. århundrede, hvor alt balancerer på en knivsæg.

I begyndelsen af november 1942 var spillet åbent. Mange troede stadig, at aksemagterne ville sejre. Men i slutningen af måneden stod det klart, at det kun var et spørgsmål om tid, før de ville tabe. Indimellem har vi bl.a. slaget ved El Alamein i Nordafrika, junglekrigen på Guadalcanal, japanernes tilbagetrækning fra Kokoda Sporet i Ny Guinea, og russernes omringning af den tyske hær ved Stalingrad. 

ONDE NÆTTERS DRØMME er et fletværk af biografier, der dag for dag af den skæbnetunge måned følger nogle af de mennesker, der befinder sig midt i krigen. De kommer fra alle dele af verden og alle samfundslag. De er civile og militære, fra begge sider: husmødre, journalister, soldater, krigsfanger, flygtninge, sexslaver, studerende. Og de fleste er unge – i hvert fald alt for unge til at skulle gennemleve en forfærdelig krig på nært hold.

Gennem disse menneskers bevarede vidnesbyrd – et righoldigt materiale af breve, dagbøger, erindringer – har Peter Englund skabt en dramatisk og dybt rørende fortælling, skildret indefra og tæt på, så vi får belyst nye sider af 2. Verdenskrig og det måske vigtigste vendepunkt i det 20. århundredes historie.

Udvalgt af redaktøren i Historie som månedens bog i november 2022.

Månedens bog pris319,95 kr.

Vi har tidligere læst

Sissel-Jo Gazan
Derfor læser jeg

Uffe Elbæk

14-11-2022

Uffe Elbæk er nok mest kendt for sin politiske rolle som stifter og tidligere leder af Alternativet, men han er også journalist og foredragsholder. Her fortæller han om nogle af sine allerstørste læseoplevelser.
Sissel-Jo Gazan
Derfor læser jeg

Sissel-Jo Gazan

17-10-2022

Sissel-Jo Gazan er kendt og elsket for sine romaner, der kombinerer videnskabelige emner og samfundsengagement med masser af spænding. Her anbefaler hun nogle af sine favoritter.

Derfor læser jeg

Hanne-Vibeke Holst

23-09-2022

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks mest populære forfattere, mens du venter på Holsts nye roman KRIGER UDEN MASKE, kan du kaste dig over nogle af alle de gode bøger, hun anbefaler her.

Viser 3 ud af 41

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang