Et fællesskab fuld af indsigt og viden

Gyldendal Historie er din indgang til en verden, hvor vi dyrker de vigtigste nedslag fra jordens skabelse og frem til Trump.

For os der vil blive klogere på historien og os selv

For nogle er historie et fag i skolen. For andre et af livets omdrejningspunkter. Her i Gyldendal Historie ved vi godt, hvilken side vi er på. For vi tænker over den verden, vi lever i, og de politiske og historiske strømninger, der former vores samfund. I vores klub læser vi derfor også aktuelle biografier og de politiske bøger, der sætter dagsordenen.

I Gyldendal Historie er vi sultne på viden. For jo mere vi ved om verden, jo større bliver den. Derfor følger vi hele tiden med og udvælger de bedste, vigtigste og mest underholdende historiebøger og præsenterer dem for dig og de andre historieinteresserede i vores fællesskab. Om alt fra Trump til Hitler og fortidens krige til aktuelle problemstillinger. Og alt det i mellem. Altid så fængende og velskrevet, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Mette Bentholm, redaktør i Gyldendal Historie
Lov mig, at du skyder dig selv
MÅNEDENS BOG

Lov mig, at du skyder dig selv

Den tyske selvmordsepidemi efter krigen har været helt fortrængt og først nu 75 år efter er det brudt. Det skyldes ikke mindst den tyske historiker Florian Huber og hans bog LOV MIG, AT DU SKYDER DIG SELV, der er er blevet en international bestseller.

Hvorfor begik så mange tyskere selvmord, og hvorfor har det i generationer været tabu? I 1945, da den tyske hær trak sig tilbage, overgav tyskerne sig til fjenden uden at forsvare sig. En bølge af selvmord rullede herefter ind over landet og titusinder valgte døden – for sig selv og deres børn – i stedet for at acceptere Det Tredje Riges nederlag og det, de frygtede, der kunne følge efter. De mistede viljen til at leve og valgte at forgifte, hænge, skyde eller drukne sig. Og derefter blev de glemt. Ud fra øjenvidneberetninger fortæller den tyske historiker Florian Huber om det største masseselvmord i tysk historie og om, hvordan det blev hemmeligholdt af de overlevende. En fascinerende indsigt i almindelige menneskers oplevelse af historien, som de var fanget i og ikke følte, de kunne finde en vej ud af.

Denne bog er en vigtig undersøgelse af et chokerende og indtil nu ikke anerkendt kapitel i tysk historie. Så fortalte dr. P., at omkring 600 mennesker var gået ud i Peenefloden, heriblandt mange børn. Han havde måttet hjælpe til med at fiske dem op og lægge dem på lange rækker ved siden af floden. Hele dagen igennem flød ligene ind til bredden.

Sådan skrev Irene Bröker i sin dagbog i maj 1945. Omkring hende begik hundredvis af mennesker selvmord. Alle kender historien om Adolf Hitler, der tog livet af sig d. 30. april 1945, og Joseph Goebbels, der lod sine seks børn forgifte. Men historien om de almindelige tyskeres selvmord, de titusindvis af mennesker, der tog livet af sig over hele Tyskland i april og maj 1945, er ikke fortalt før. Gennem øjenvidneskildringer dokumenterer historikeren Florian Huber den selvmordsepidemi, der bredte sig i Det Tredje Riges sidste dage. Og han stiller spørgsmålet: Hvorfor?

Historien om de almindelige tyskeres selvmord er også historien om 1930’ernes propaganda, nazismens storhed – og fald. Om at leve i en verden, hvor der ikke var noget liv efter Hitler.
Månedens bog pris239,95 kr.

Vi har tidligere læst

Anne Kirstine Dam Christensen
Derfor læser jeg

Anne Kirstine Dam Christensen

30-07-2021

Måske husker du hende her fra bogklub-magasinet, hvor hun var redaktionschef i mange år. I dag står Anne Kirstine i spidsen for alt det inspirerende indhold i den nye lydbogstjeneste Chapter. Her fortæller hun om sin passion for bøger og om nogle af de læse- og lytteoplevelser, der har sat sig i hende for altid.

Vibeke Windeløv
Derfor læser jeg

Vibeke Windeløv

09-07-2021

Hun var i mange år synonym med Zentropa som Lars von Triers faste producer, og fra 2015 til 2017 var hun med-direktør for Betty Nansen Teatret. I Gyldendals Bogklubber er hun fast gæst i streamingprogrammet Månedens Bog, og her fortæller hun om sine yndlingsbøger. 

Flemming Møldrup
Derfor læser jeg

Flemming Møldrup

07-06-2021

Han er især landskendt som den ene af de to livsstilseksperter i tv-programmet ’Kender du typen’ og har også været vært på ’Vild med bøger’ på DR2. Nu er han aktuel med skilsmissebogen SLUG KAMELEN – DER KOMMER FLERE. Som læser sætter han pris på at lære noget nyt og nørdet  – om fx brænde eller bier.

Viser 3 ud af 19

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang