34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Et fællesskab fuld af indsigt og viden

Gyldendal Historie er din indgang til en verden, hvor vi dyrker de vigtigste nedslag fra jordens skabelse og frem til Trump.

 For os der vil blive klogere på historien og os selv

For nogle er historie et fag i skolen. For andre et af livets omdrejningspunkter. Her i Gyldendal Historie ved vi godt, hvilken side vi er på. For vi tænker over den verden, vi lever i, og de politiske og historiske strømninger, der former vores samfund. I vores klub læser vi derfor også aktuelle biografier og de politiske bøger, der sætter dagsordenen.

I Gyldendal Historie er vi sultne på viden. For jo mere vi ved om verden, jo større bliver den. Derfor følger vi hele tiden med og udvælger de bedste, vigtigste og mest underholdende historiebøger og præsenterer dem for dig og de andre historieinteresserede i vores fællesskab. Om alt fra Trump til Hitler og fortidens krige til aktuelle problemstillinger. Og alt det i mellem. Altid så fængende og velskrevet, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Anita Egelund Sandvad, redaktør i Gyldendal Historie
Altings begyndelse
MÅNEDENS BOG

Altings begyndelse

ALTINGS BEGYNDELSE af David Graeber og David Wengrow er en radikalt anderledes tolkning af menneskehedens historie, som udfordrer vores mest grundlæggende antagelser om, hvordan samfund og stater har udviklet sig siden istiden.

Samfundsteoretikere er tilbøjelige til at skrive om fortiden, som om alt, hvad der er sket, kunne have været forudsagt på forhånd. Men når vi faktisk forsøger at forudsige fremtiden, så tager vi næsten altid fejl – og det gælder lige så vel samfundsteoretikere som alle andre. Ikke desto mindre er det svært at modstå fristelsen til at skrive og tænke, som om verdens nuværende tilstand i begyndelsen af det enogtyvende århundrede er det uundgåelige resultat af de sidste 10.000 års historie. 

Når et forskningsarbejde, som ellers i enhver anden henseende er grundigt, tager udgangspunkt i aldrig efterprøvede antagelser om, at der for eksempel har eksisteret en ”oprindelig” form for samfund, bliver det tydeligt, at historiens store mytiske strukturer, som vi har anvendt i flere hundrede år, simpelthen ikke længere fungerer. De er umulige at forene med den dokumentation, vi i dag har, og de strukturer og betydninger, de understøtter, er forlorne, slidte og politisk katastrofale. 

ALTINGS BEGYNDELSE forandrer grundlæggende vores forståelse af menneskehedens fortid og viser os en vej frem mod nye former for frihed, og nye måder at indrette samfundet på. Det er et monumentalt værk med et imponerende intellektuelt vingefang, drevet af nysgerrighed, etik og tro på menneskets muligheder.  

Udvalgt af redaktøren i Historie som månedens bog i september-oktober 2022.

Månedens bog pris329,95 kr.

Vi har tidligere læst

Derfor læser jeg

Hanne-Vibeke Holst

23-09-2022

Hanne-Vibeke Holst er en af Danmarks mest populære forfattere, mens du venter på Holsts nye roman KRIGER UDEN MASKE, kan du kaste dig over nogle af alle de gode bøger, hun anbefaler her.

Derfor læser jeg

Kim Leine

05-09-2022

Kim Leine er særlig kendt for sine historiske romaner om Grønland, men hans forfatterskab rummer også børnebøger og horror, og lige nu er han aktuel med sin første spændingsroman.


Derfor læser jeg

Geeti Amiri

12-08-2022

Geeti Amiri er debattør, forfatter og foredragsholder og har især markeret sig inden for integrations- og ligestillingsdebatten. Hun er nu aktuel med sin første roman MOSAIK, som handler om kunsten at skabe en identitet på tværs af kulturer.

Viser 3 ud af 39

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang