34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Et fællesskab fuld af indsigt og viden

Gyldendal Historie er din indgang til en verden, hvor vi dyrker de vigtigste nedslag fra jordens skabelse og frem til Trump.

 For os der vil blive klogere på historien og os selv

For nogle er historie et fag i skolen. For andre et af livets omdrejningspunkter. Her i Gyldendal Historie ved vi godt, hvilken side vi er på. For vi tænker over den verden, vi lever i, og de politiske og historiske strømninger, der former vores samfund. I vores klub læser vi derfor også aktuelle biografier og de politiske bøger, der sætter dagsordenen.

I Gyldendal Historie er vi sultne på viden. For jo mere vi ved om verden, jo større bliver den. Derfor følger vi hele tiden med og udvælger de bedste, vigtigste og mest underholdende historiebøger og præsenterer dem for dig og de andre historieinteresserede i vores fællesskab. Om alt fra Trump til Hitler og fortidens krige til aktuelle problemstillinger. Og alt det i mellem. Altid så fængende og velskrevet, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Anita Egelund Sandvad, redaktør i Gyldendal Historie
Union eller undergang
MÅNEDENS BOG

Union eller undergang

UNION ELLER UNDERGANG af Morten Nordhagen Ottosen og Rasmus Glenthøj er en medrivende og oplysende bog om den historiske kamp for et forenet Skandinavien.

Efter Napoleonskrigene stod Danmark i en vanskelig situation. Skulle man søge indflydelse gennem en stærk skandinavisk union, eller skulle man underkaste sig et tysk forbund? Skrækscenariet var ligefrem, at Danmark kunne risikere at blive flået midt over og delt mellem Tyskland og Sverige. Tærskelprincippet var centralt: tiden var løbet fra småstater. Så hvad skulle man vælge – union eller undergang? 

Skandinavismen som den formede sig i det 19. århundrede, er blevet noget nedvurderet af eftertiden, måske nok især fordi det aldrig lykkedes at skabe ét samlet Skandinavien. UNION ELLER UNDERGANG søger at rette op på denne nedvurdering og viser, at nogle af Europas største ledere som Otto von Bismarck, Napoleon III og dronning Victoria ønskede sig et fælles Skandinavien. Deres tanke var, at de mindre nationer måtte forenes i større samlede nationer som Italien og Tyskland. Så ville man kunne undgå interne krige og den sikre undergang. 

UNION ELLER UNDERGANG viser, at nogle af Danmarks mest respekterede politikere var villige til at løbe risikoen og gøre sig skyldige i højforræderi. Vi får indsigt i nye sider af skandinavismen med fortællinger om både hemmeligholdte forhandlinger, seriøse statskupsplaner, krige, bortførelse af Danmarks royale familie, revolutioner og tanken om at indsætte Sverige og Norges konge som Danmarks regent. 

Udvalgt af redaktøren i bogklubben Historie som månedens bog i maj 2022.
Månedens bog pris299,95 kr.
Derfor læser jeg

Bo Lidegaard

02-05-2022

Bo Lidegaard er historiker og blandt andet tidligere chefredaktør på Politiken. Han er forfatter til en lang række anmelderroste bøger om dansk historie og er selv en nysgerrig læser af velformidlede fagbøger og store, klassiske romanfortællinger. 

Derfor læser jeg

Lise Rønne

07-04-2022

Som tv-vært er hun bl.a. kendt fra X-factor, Aftenshowet og en lang række andre programmer, men for et par år siden byttede hun tv-studierne ud med bøgernes verden, begyndte at studere litteratur på universitetet og fik job hos Saxo. I dag er hun nyansat redaktør hos Gyldendal. Her deler Lise Rønne ud af sine store læseoplevelser og bedste boganbefalinger.

Derfor læser jeg

Alberte Winding

22-03-2022

Alberte Winding er en kendt og elsket sanger og sangskriver, har været alle børns Luna i Bamses Billedbog og er forfatter til både børne- og voksenbøger, senest den roste erindringsroman SMÅT BRÆNDBART. Alle bøger, hun har læst, har ændret hende, og for hende er litteraturen en undersøgelse af selve det at findes.

Viser 3 ud af 32

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang