34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Atomkrig: Hvad nu hvis?| Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 18

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her


Danskerne har med ét fået en stærkt stigende interesse for at blive indehavere af både gasmasker og udstyr til at måle radioaktivitet. Hos Matas må de på deres hjemmeside melde udsolgt for jodtabletter - der beskytter mod stråling.

En atomkrig var engang ‘utænkelig’ – siger FN’s generalsekretær Antonio Guterres - men nu er det altså rykket indenfor ‘mulighedernes område’, som han udtrykker det.

Frygten for en atomkrig er altså ikke længere helt irrationel – så, under hvilke omstændigheder kan en krig egentlig køre helt af sporet? Og hvordan forbereder man sig bedst?

 

Gæster: Stine Askov, forfatter & Rasmus Navntoft, indholdschef på Gyldendal

Vært: Michelle Tubæk Gram


 


Bøgerne vi taler om: 

Katalog over katastrofer

Katalog over katastrofer

Helle vokser op i 80’ernes Nordsjælland med en far, der har hovedansvaret for sin datter. Han er så bange for katastrofer, at han fysisk og mentalt forsøger at ruste sin datter til at kunne modstå og overleve selv de største farer. Men i bestræbelserne på at lade geigertælleren afklare strålingen på det lille gårdmandssted og træne Helle i overlevelsesstrategier glemmer han at have blik for de langt mere påtrængende katastrofer, der lurer i enhver ung piges liv. For hvordan skal hun manøvrere i dagligdagens uoverskuelige landskab af potentielle katastrofer med barndomsvennen Tommy, med klassens piger, med den rødhårede Troels og moren, der har prioriteret sit eget kærlighedsliv.
Klubpris99,95 kr.
Aldrig

Aldrig

Med ALDRIG er Ken Follett tilbage i storform med en højaktuel politisk spændingsroman om, hvordan bare én enkelt gnist kan få hele verden til at eksplodere.

Den globale verdensorden er på spil. Hele verden holder vejret, mens en række skræmmende scenarier udspiller sig. I Saharaørkenen er to efterretningsagenter på sporet af en magtfuld gruppe terrorister. I Kina udfordrer en ambitiøs embedsmand de ældre medlemmer af kommunistpartiet, der muligvis er ved at føre landet og dets tætteste militære allierede, Nordkorea, ud på katastrofekurs. Og i USA navigerer Pauline Green, landets første kvindelige præsident, behændigt mellem terrorangreb, ulovlig våbenhandel og smædekampagner.

I ALDRIG forener Ken Follett en række af international storpolitiks største problemstillinger, som udstiller, hvor skrøbelig verdensfreden egentlig er. Det er en både realistisk og hæsblæsende spændingsroman om, hvordan elementer som international terrorisme, forbryderorganisationer, fake news og skrupelløse diktaturer på et øjeblik kan skabe en kædereaktion af frygtindgydende konsekvenser for hele verden.

ALDRIG er inspireret af det historiske forløb, der ledte op til Første Verdenskrig, og den er en aktuel og yderst relevant fortælling, fuld af indsigt i den politiske verdensorden, som den ser ud i dag.
Klubpris269,95 kr.
Parallelle historier 1

Parallelle historier 1

Ungarns avantgardistiske Tolstoj. Péter Nádas er en af Europas vigtigste forfattere. Susan Sontag mente allerede i 1990’erne, at hans roman Memoirernes bog var vor tids største roman. Og nu kommer så Parallelle historier. Et enormt romanprojekt, det har taget Nádas 18 år at skrive – og som væver hele Europas historie i det 20. århundrede sammen med historien om to familier. Dette er første bind af tre.

Det hele starter med en ung mandlig jogger med alt for korte, blanke shorts (yep, der er seksuelle hang ups i vente), der på sin løbetur i Berlin efter murens fald opdager et lig. Fra denne mordscene løfter romanen sig op i en svimlende højde og begynder at væve sig frem og tilbage gennem det 20. århundredes Europa, mens vi følger medlemmerne af to familier fra Berlin og Budapest. Gennem deres liv tager vi livtag med Europas absurde grusomhedsteatre (fra koncentrationslejrene til jerntæppets knusende vægt), zoomer ind på det levede hverdagslivs intime rum over årtierne i sanglektioner og taxiture i Budapest og mærker menneskets overskridende seksualdrift knoppe sig i kontinuerlig og uventet tiltrækning mellem vidt forskellige kroppe af både samme og forskellige køn.

Centralt i romanen står tre usædvanlige mænd: Hans von Wolkenstein, hvis tyske mor har forbindelser til nazisterne; Ágost Lippay Lehr, hvis indflydelsesrige far har tjent Ungarns forskellige politiske regimer gennem årtier; og András Rott, som har sin egen dystre fortid. De tegner den politiske histories silhuet, mens romanen bevæger sig frem gennem fordoblingen og det parallelles dynamik - og mændene spejles uventede steder. Parallelle historier er en vidunderlig, grum, poetisk og nøgtern roman om Europas kultur og krise.

Et litterært mesterværk, der sprænger alle fortællemæssige rammer. Romansuitens smukke og sensuelle sprog og filosofiske dybde befæster yderligere Nádas’ position som en af vor tids største fortællere og som selvskreven kandidat til Nobelprisen.
Klubpris269,95 kr.