34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Pontoppidan eller Kaos | Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 22

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her


Pontoppidan eller Kaos

Henrik Pontoppidans nobelprisvindende trilogi bestående af DET FORJÆTTEDE LAND, LYKKE-PER og DE DØDES RIGE er netop genudkommet her på Gyldendal.

Og i denne podcast undersøger vi, hvad de over 100 år gamle romaner kan lære os om at sætte os selv fri, om vores inderste tvivl og længsler, om at leve i en verden på randen af et sammenbrud– og hvorvidt, man egentlig kan vaccinere sig ud af alle problemer og sjælelige sygdomme.


Gæster: 
Mikkel Fønsskov, redaktør på Gyldendal & Ole Knudsen, redaktør på Gyldendal

Vært: Michelle Tubæk Gram

 

Bøgerne vi taler om: 

Det forjættede land
Køb 2 og få 20%

Det forjættede land

Henrik Pontoppidans første store roman DET FORJÆTTEDE LAND fås her i en flot luksusudgave, som matcher LYKKE-PER og DE DØDES RIGE. Tilsammen udgør de tre romaner en tematisk trilogi og står som hovedværkerne i det verdensberømte danske forfatterskab, der bliver ved med at berige og underholde gamle såvel som nye læsere.

Emanuel Hansted er vokset op i det københavnske overklassemiljø i anden halvdel af 1800-tallet, i ”tæppebelagte værelser med udsigt til Kanalen, Børsen og Christiansborg”, som der står i romanen. Alt dette hænger ham imidlertid ud af halsen, han føler lede ved borgerskabets overfladiske kultur, og som idealistisk, nyuddannet præst længes han efter noget mere jordnært og ægte. Emanuel slår sig ned som hjælpepræst i et afsidesliggende landsogn, hvor han drømmer om at formidle Guds ord til det jævne folk. Han gifter sig med den stille bondedatter Jansine, får tre børn, bliver egnens præst og højskolebevægelsens nye profet.

Emanuel er opfyldt af en romantisk forestilling om det frie liv på landet med idylliske bakkedrag og stolte, ærlige bønder, men møder i stedet virkeligheden med al dens mudder, fattigdom og brutalitet. Efter nogle år i det ”forjættede land” begynder tvivlen og desillusionen at forpeste Emanuels sind, så han får sværere og sværere ved at tro på sine valg og finde hvile i tilværelsen. Imens samler tordenskyer sig på himlen, høsten slår fejl, og ulykker får hans tilværelse og familieliv til at vakle.

DET FORJÆTTEDE LAND giver et umådeligt rigt tidsbillede af livet på landet fra 1877 – 1887 og skildrer på levende og ofte spiddende humoristisk vis tidens mange sociale, politiske og religiøse spændinger. Samtidig er det en nuanceret kærlighedshistorie og en intens skæbnefortælling om en mands kamp for lykke og mening i tilværelsen.
Klubpris229,95 kr.
Lykke-Per
Køb 2 og få 20%

Lykke-Per

Lykke-Per er nobelpristageren Henrik Pontoppidans berømte udviklingsroman om den jyske præstesøn Per Sidenius’ søgen efter det lykkelige liv. Efter en svær opvækst i et fromt præstehjem vælger Per i protest at studere til ingeniør i København og kappe enhver forbindelse til familien. I hovedstaden kaster han sig derefter ud i livet, som åbner sig i alle dets afskygninger. Han gribes af det moderne gennembruds idéer, og i rækken af kvinder ender han med at forelske sig brændende i Jakobe, den ældste datter i den rige jødiske familie Salomon. Men er dette lykken for Per?

Lykke-Per er en eviggyldig roman om det moderne menneskes jagt på meningen med tilværelsen. En helt fantastisk roman, der er ligeså nem at læse som den var, da den første gang udkom i 1898.

Den ideelle gavebog både til den, der er så lykkelig endnu at have romanen til gode, og til den, der har lyst til at genlæse et af hovedværkerne i dansk litteratur i denne helt nye og smukke lærredsindbundne tobinds-udgave.

Klubpris199,95 kr.
De dødes rige
Køb 2 og få 20%

De dødes rige


Klubpris229,95 kr.