Ballade-Emil

"Jeg hedder Adam, og jeg er 5 år og bor i Dragør sammen med min lillesøster, Yrsa. Jeg er lige startet på Dragør skole efter sommerferien, og i min fritid elsker jeg at spille fodbold, lege med mine venner og Yrsa, se dyreprogrammer i TV og bygge LEGO."

Adam og Emil fra Lønneberg

Adam har læst de tre allerførste historier om Emil fra Lønneberg i et flot samleudgave med masser af farveillustrationer. Her fortæller han om bogen:

"Jeg synes Emil er sjov, vi er lige gamle, og han har også en lillesøster ligesom mig. Emil lever i gamle dage, så han har ikke så meget legetøj som mig, og så bor han på en gård i Sverige. Jeg synes, den sjoveste historie i  bogen er den, hvor Emil hejser Ida op i flagstangen. Emil kommer tit til at lave ballade, men han gør det slet ikke for at være tarvelig, han får jo bare en god idé, som de voksne ikke forstår. Forsiden er flot, og jeg synes lidt, at jeg ligner Emil, mit hår er nemlig også helt vildt. Jeg kender en anden bog med en dreng, der hedder Villads. Han kommer også til at gøre ting, som de voksne ikke forstår. Det er sjovt at læse om drenge på min egen alder, som laver så mange sjove ting."

Emil fra Lønneberg minder mig lidt om Villads fra Valby 

Det handler bogen om: Astrid Lindgren er kendt og elsket for sine mange sjove og alvorlige børnebøger, der læses af børn og voksne i hele verden. Og den første bog om Emil fra Lønneberg er blandt de mest populære af dem alle. Her får I de allerførste historier om Emil fra Lønneberg: Da Emil stak hovedet i suppeterrinen, Da Emil hejsede lille Ida op i flagstangen og Da Emil slog sig løs på Hultfreds Slette. Og som noget nyt med farvelagte illustrationer på stort set hver eneste side i bogen, så dit barn har noget at kigge på, mens I læser højt. En vidunderlig introduktion til en uundværlig børneklassiker. 

Adam har også læst historierne om Villads fra Valby, som han synes minder lidt om Emil. Hvis du har lyst til at læse om en rigtig ballademager, der har krudt i rumpetten ligesom Emil, så start med VILLADS FRA VALBY, der er den allerførste historie om Villads.