Alle månedsbøger

Vidste du, at Gyldendal har en hel palet af forskellige bogklubber? Som medlem af én af Gyldendals Bogklubber kan du købe månedsbøger fra alle klubber. Her finder du alle de gode bøger, vi har udvalgt til dig i denne periode.
Grundvold
GYLDENDALS BOGKLUB

Grundvold

Rachel Röst, der er kendt for sin organisation Læs for Livet, har skrevet en uafrystelig fortælling om social kontrol, religiøs fanatisme og omsorgssvigt. Romanen GRUNDVOLD, der er baseret på hendes egen opvækst i en fattig mormonfamilie på Amager, giver et sjældent indblik i en skjult verden og skildrer den svære kamp for at gøre sig fri.

I romanen følger vi Rebecca, der vokser op i Urbanplanen på Amager. Hendes far er tæt på Gud og får ofte åbenbaringer på familiens vegne. Som familiens overhoved dikterer han deres liv ned i den mindste detalje: hvad de spiser, hvilket tøj de må gå i, hvor mange stykker toiletpapir de må bruge, og hvordan de må røre sig selv. Onde kræfter truer familien, siger han, og hvis Rebecca og hendes to mindre søstre ikke overholder budene, vil de nedsynke i synd og urenhed.

Hjemmet er grundvolden for alt godt, siger Joseph Smith, mormonernes profet, men under farens strenge regler og gennemborende blikke bliver Rebeccas hjem et fængsel. Og langsomt begynder det at gå op for hende, at det ikke er Satan, der ødelægger hende – men hendes egen far.

GRUNDVOLD er en rystende fortælling om at vokse op i en fattig og dysfunktionel familie i et lukket miljø – og om den stædige kamp for at gøre sig fri. Med stor præcision og nuancerede detaljer skildrer den familiens særprægede hverdag og de skræmmende effekter af social kontrol og religiøs fanatisme, den indfanger skammen, den naive loyalitet og den gryende oprørstrang. En modig og kraftfuld roman om at finde styrken til at bryde med alt velkendt og som 16-årig stå på helt egne ben med et splintret verdensbillede – fremmed over for både sig selv, sin krop og den kultur, der omgiver en.
Klubpris199,95 kr.
Sag 1569 og Offermageren pakke
KRIMI & SPÆNDING

Sag 1569 og Offermageren pakke

Nye krimier af to af Skandinaviens absolutte topnavne – køb dem til en flot pakkepris. OFFERMAGEREN er første bind i Viveca Stens spritnye serie, Mordene i Åre, som udspiller sig i de populære skiområder i de jåmtlandske bjerge langt oppe i Sverige. SAG 1569 er fjerde og sidste bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet, hvor politiefterforsker William Wisting fra Larvik genåbner gamle sager, der synes umulige at løse.

OFFERMAGEREN
Viveca Sten er kendt for sin bedst sælgende krimiserie om Nora Linde og Thomas Andreasson, som også er filmatiseret med danske Jacob Cedergren. Nu har hun skrevet første bind i en helt ny serie, der foregår i Åre, det populære skisportssted i Sverige.
Skisæsonen er netop startet i Åre, da et stivfrossent lig af en ung pige bliver fundet i en af liftene. Alt tyder på, at der er tale om et mord.
Daniel Lindskog er nybagt far og politiassistent ved Åre Politi og bliver sat på sagen sammen med sin nye kollega Hanna Ahlander, der er blevet fyret fra sin stilling ved politiet i Stockholm.
Sneen fyger, temperaturen falder, og flere er i fare for at miste livet. Hvor mange vil blive offer for den koldblodige morder, inden Daniel og Hanna har fået opklaret sagen?
OFFERMAGEREN er første bind i Viveca Stens spritnye serie, Mordene i Åre, som udspiller sig i de populære skiområder i de jåmtlandske bjerge langt oppe i Sverige.

SAG 1569
Den norske krimiforfatter Jørn Lier Horst skriver kriminalromaner med opklaringen i centrum. Lier Horst er selv tidligere efterforsker, så han ved, hvordan det gøres. Samtidig med, at han er virkelig god til at skrive og lave plot: Serien om William Wisting er skandinavisk politikrimi i topklasse.
En sommeraften i 1999 blev den 17-årige Tone Vaterland dræbt på vej hjem fra arbejde. Sagen blev hurtigt opklaret. Skylden blev tildelt, straffen udmålt, og dommen afsonet.
Glemslens slør har lagt sig over sag 1569, indtil William Wisting modtager et brev, der kun indeholder en speciel talkombination, der peger på andre løsninger end den etablerede sandhed.
SAG 1569 er fjerde og sidste bog i Jørn Lier Horsts cold case-kvartet, hvor politiefterforsker William Wisting fra Larvik genåbner gamle sager, der synes umulige at løse. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien. 

Klubpris379,90 kr.
Første person ental
SAMLERENS

Første person ental

Siden 1980’erne er Murakami gået fra at være Japans litterære superstjerne til hele verdens superforfatter. Og man er aldrig i tvivl, når man sidder og bladrer lifligt i en Murakami-udgivelse.

Politikens faste Murakami-anmelder, Kim Skotte, beskriver det helt særlige, forfatteren bag mesterværker som KAFKA PÅ STRANDEN og MORDET PÅ KOMMANDANTEN formår, sådan her: "Murakami skriver bøger, der på flere måder plæderer for en mirakuløs oplevelse i læsningen. Ikke kun fordi hans fortællinger ofte rummer et element af noget mystisk, men i lige så høj grad fordi hans romaner egentlig rummer en grundlæggende ulyst til at forklare. Fortæller, ikke forklarer, er hans metier (…) Man kan være dynget til med gåder og alligevel sidde tilbage med en tilfredsstillende fornemmelse af nok at have fået svar på mere, end man kunne have drømt om at spørge om." Og der er mange svar at hente i FØRSTE PERSON ENTAL, der på mange måder er Murakamis mest selvbiografiske værk.

Novellerne i denne nye samling fortælles i første person ental – både med drengens, den unge mands, den midaldrende mands og ikke mindst den gamle mands stemme. Historierne spænder fra nostalgiske ungdomsminder til meditationer over musik, barndommens baseballstadion oplevet med en ellers fraværende far, drømmelignende scenarier og et enkelt fiktivt jazzalbum.

I Danmark har forlaget Klim fået lov til at inkludere en ekstra fortælling, SHINAGAWA-ABEN fra 2006, denne med en kvindelig fortæller. I fortællingerne ligger spor tilbage til hele Murakamis mesterlige forfatterskab, en søgen efter meningen med livet eller måske bare en søgen efter at forstå, hvem vi er. Murakami udfordrer grænserne mellem menneskesindet og den ydre verden, imens historierne udfolder sig som cirkler med mange centrummer, men uden omkreds. Som altid synes også grænsen mellem fiktion og autobiografi at være flydende. Murakami har selv sagt, at han går helt ind i mystiske steder i sig selv, når han skriver fiktion. Og som læser inviteres vi ind i disse rum, hvor det gådefulde og det hverdagslige lever sammenknyttet.
Klubpris199,95 kr.
Udrensning på 7 dage
PSYKE & SJÆL

Udrensning på 7 dage

Kickstart din krops naturlige evne til at helbrede sig selv med et 7-dages fuldt detoxprogram sammensat af den kendte læge og bestsellerforfatter Alejandro Junger. Som ung, stresset læge levede han i mange år med alt for meget arbejde, for lidt søvn og for dårlig kost, indtil han pludselig blev alvorligt syg. Efter at have konsulteret tre specialister stod han med tre forskellige diagnoser og med medicin, der ikke hjalp ham.

Han begyndte derfor at søge efter alternative veje til at genvinde sin sundhed, men blev først for alvor helbredt (og kom oven i købet til at føle sig og se ti år yngre ud), da han opdagede afgiftning og gennemførte et veltilrettelagt detox-program. Denne indsigt ændrede hans livsbane og medicinske praksis for bestandig, og i dag er hans erklærede mål at hjælpe alle til en bedre forståelse af kroppens evne til at helbrede sig selv.

UDRENSNING PÅ 7 DAGE er kulminationen på Alejandro Jungers over tredive års forskning, undervisning og praksis på området og giver hans svar på, hvordan vi enkelt og effektivt kan imødegå den giftige overbelastning, vi alle udsættes for. I bogen tilbyder han et detaljeret 7-dagesprogram til at rense kroppen for giftstoffer og forklarer principperne bag.

Programmet, der er brugervenligt og utrolig virkningsfuldt, giver dag for dag, time for time vejledning med lettilgængelige måltidsplaner og lækre opskrifter. Det bygger på kerneprincipper fra tre kilder: Funktionel medicin (holistisk tilgang til patientbehandling), ayurvedisk medicin og periodisk faste. Tre metoder, der hver for sig kan have positiv og varig effekt på krop og sind, men som tilsammen udgør et utrolig kraftfuldt redskab til selvhealing.
Klubpris199,95 kr.
Sundets røde nelliker
HISTORIE

Sundets røde nelliker

Denne store bog fortæller historien om de mennesker, der fra efteråret 1943, da nazisterne begyndte deportationen af danske jøder, satte deres eget liv på spil for at hjælpe andre. Helsingør Syklub blev dæknavnet for de redningsfolk, der fragtede flygtninge til Sverige - og den modige skipper fik navnet Den røde nellike. Bogen bygger på interview af de tilbageværende medlemmer og slægtninge af Helsingør Syklub.

I efteråret 1943 havde Danmark været besat af Tyskland i tre og et halvt år, men det var først på det tidspunkt, at nazisterne indledte deportationen af de danske jøder og tog fuld kontrol over den danske ordensmagt. Den trussel, som så længe havde ruget over befolkningen, kom nu endelig for dagens lys. En gruppe danske modstandsmænd og betjente fra det svenske sikkerhedspoliti risikerede livet for at redde så mange som muligt til Sverige over Øresund. Under dæknavnet Helsingør Syklub lykkedes det danskerne med hjælp fra politiet i Helsingborg frem til sommeren 1944 at fragte knap 1500 modstandsmænd og flygtninge til Sverige.

Syklubbens modige skipper, Erling Kjær, som i ly af natten med dødsforagt krydsede over Øresund i en lille motorbåd mellem minefelter og tyske jagere, gik under navnet Den røde nellike. Det her er beretningen om, hvordan han og de andre nelliker hjalp deres medmennesker og ofte satte deres eget liv på spil, når der var brug for det. Fordi det ganske enkelt var det eneste rigtige og anstændige at gøre.

Under arbejdet med SUNDETS RØDE NELLIKER har Conny Palmkvist interviewet mange af de tilbageværende slægtninge til medlemmerne af Helsingør Syklub. Bogen bygger også i vidt omfang på ikke offentliggjorte private samlinger.
Månedens bog pris299,95 kr.

Månedsbøger fra vores børnebogklubber:

3 produkter
Viser 3 ud af 3
Den forsvundne søster
BOGKLUBBEN FLAMINGO

Den forsvundne søster

7. roman i Lucinda Rileys successerie De syv søstre. I DEN FORSVUNDNE SØSTER går jagten ind på at finde ud af, hvem den forsvundne søster i virkeligheden er.

Efter Georg Hoffman har afsløret eksistensen af en hidtil forsvunden søster, går det op for Maia og Ally, at de kun har to ledetråde til at finde hende: En adresse på en vingård i New Zealand og en tegning af en helt usædvanlig, stjerneformet smaragdring.

CeCe, der bor i Australien og derfor befinder sig tættest på vingården, bliver sendt af sted for at undersøge sagen. Det bliver begyndelsen på et kapløb med tiden om at finde frem til og identificere den forsvundne søster, så alle søstrene kan samles på Titanen og kaste en krans på det sted i Middelhavet, hvor Ally sidst så Pa Salts båd.

Søstrenes søgen bringer dem kloden rundt, idet de alle forsøger at finde frem til den forsvundne søster i både New Zealand, Canada, England, Frankrig og Irland. Hver eneste gang forsvinder hun dog som dug for solen. Det lader mest af alt til, hun ikke ønsker at blive fundet …
Klubpris199,95 kr.
Grøn hverdagsmad
SUNDT LIV

Grøn hverdagsmad

Trine Hahnemann står bag denne inspirerende, lækre kogebog med 100 vegetariske opskrifter inddelt efter årstider. Opskrifterne i GRØN HVERDAGSMAD fokuserer på sæsonens grøntsager og den grundlæggende glæde ved god, hjemmelavet mad.

Columbus Leth har taget de smukke billeder af både retter, råvarer og de lokale gårde, der leverer grønt til Trine Hahnemanns køkken.
Klubpris199,95 kr.
Skal vi vinke?
PÆDAGOGISK BOGKLUB

Skal vi vinke?

SKAL VI VINKE? sætter fokus på forældresamarbejde og tillidsrelationen mellem forældre til børn i dagtilbud og det pædagogiske personale. Baseret på et forskningsprojekt, der undersøgte samarbejdet mellem forældre og pædagogisk professionelle i dagtilbud, opstiller bogens forfattere otte principper for forældresamarbejdet.

Hvert princip er ledsaget af en række refleksionsspørgsmål, så bogen bliver praktisk anvendelig i snakken om, hvordan man får det bedst mulige samarbejde med forældrene.
Klubpris219,95 kr.