Alle månedsbøger til særpris

Vidste du, at Gyldendal har en hel palet af forskellige bogklubber? Som medlem af én af Gyldendals Bogklubber kan du nu købe månedsbøger fra alle klubber til en særlig nedsat pris i en begrænset periode. Her finder du alle de gode bøger, vi har udvalgt til dig i denne periode.
De dødes rige
GYLDENDALS BOGKLUB

De dødes rige

Stor klassiker af den danske nobelprismodtager Henrik Pontoppidan i en smuk lærredsindbunden luksusudgave. DE DØDES RIGE er en mindst ligeså suveræn læseoplevelse som Pontoppidans mest kendte værk, Lykke-Per. Det er en enestående kærlighedshistorie om to vaklende mennesker, der har svært ved at give sig hen til hinanden - og en underholdende kollektivroman om tidsånden i Danmark i begyndelsen af 1900-tallet.

Hvorfor bliver vi mennesker tilsyneladende ikke gladere og mere tilfredse af den moderne verdens mange fremskridt, muligheder og bekvemmeligheder? Og hvorfor bliver vi dog ikke klogere? Det synes at være det pessimistiske, men evigt aktuelle spørgsmål i Pontoppidans hundrede år gamle roman. Fortællingen foregår i Danmark lige efter århundredeskiftet og følger en række personer fra forskellige landsdele og socialklasser i det på én gang håbefulde og dekadente årti før Første Verdenskrig. Den gamle verden er dømt til undergang, mens den nye virker diffus og uden for rækkevidde. Vi møder blandt andre Søren Smed og hans søn, Thyge Enslev, der bliver en fremtrædende politiker og bladmand, præsten Johannes og lægen Poul, der er tvillingebrødre og i evigt opgør med hinandens verdenssyn. Men i centrum af fortællingen står den uforløste kærlighed mellem den handlekraftige godsejer Torben og den sky og vægelsindede Jytte, som er datter af en minister. Torben har egentlig trukket sig tilbage på sit jyske gods afklaret med at skulle dø af en alvorlig hjertesygdom, og Jytte kæmper med sit ængstelige og grublende sind. De to liver op i hinandens selskab, han frier, men hun siger nej. Og dermed begynder et årelangt forhold fuld af tvivl, længsel og modsatrettede følelser. De finder og mister hinanden, finder sammen igen og så måske alligevel ikke.

DE DØDES RIGE er et monument i dansk litteratur. En episk romanfortælling, der på storslået vis forener et væld af evigt aktuelle temaer og følelser, skarp og underholdende samfundskritik og dybt troværdige menneskeskildringer. En klassiker om rådvild kærlighed, politisk kynisme, religion og videnskab, sygdom, selvrealisering og splittelse.
Pris frem til 25. marts199,95 kr.Klubpris 229,95 kr.
Ulvesommer og For barnets bedste
KRIMI & SPÆNDING

Ulvesommer og For barnets bedste

Andet

To af Skandinaviens bedste krimier lige nu. Svenske Hans Rosenfeldts ULVESOMMER og danske Holm & Bolthers FOR BARNETS BEDSTE er begge første bind i nye krimiserier.

ULVESOMMER: Den svenske krimiforfatter Hans Rosenfeldt, der er kendt for tv-serien Broen og for sin krimiserie om Sebastian Bergman, skrevet sammen med Michael Hjorth, har nu skrevet første bind i sin egen krimiserie. Det er en nervepirrende krimi, der udspiller sig i det nordlige Sverige tæt på grænsen til Finland.

FOR BARNETS BEDSTE: Ny dansk krimiserie af nyt dansk krimimakkerpar. Line Holm og Stine Bolther er begge garvede graver-journalister, og de får brugt deres erfaring i denne virkelig spændende krimi om en makaber sag, der har tråde tilbage til et socialt eksperiment i den danske stat i begyndelsen af 1950'erne, nemlig adoptionen af grønlandske børn.
 

Pris frem til 25. marts249,95 kr.Klubpris 379,90 kr.
BOB
SAMLERENS

BOB

BOB er Helle Helle, når hun er bedst. Og det betyder suveræn! Forfatteren er minimalismens mester og med BOB fornyer hun igen litteraturens form. Meget er (heldigvis), som det plejer.

Bob og fortælleren er flyttet fra Lolland til Vanløse, hun studerer, han forsøger at finde ud af, hvordan man er menneske. Hendes dage er givne, hans verden er udflydende og flosset i kanterne.

Endnu en gang har Helle skrevet en coming of age-roman, men for det voksne publikum. 1980’erne står lysende: bøfsandwich, citronvand, rejemadder, hakket kød som førstevalg, gærkringle og kalkun-cordon bleuer, der ikke skulle "tøs op før stegning, det kunne godt være derfor, de brankede, men smagen fejlede ingen ting."

Der er en benhård økonomi i en Helle Helle-roman. En nøje afvejning af hver sætning, hvert ord. Sætningerne er isnende klare, ofte korte, tilsyneladende hverdagslige. Alligevel indeholder knapheden en eksistentiel rigdom, en sorrighed og glæde, som de allerstørste episke romaner. Knapheden giver storheden.

Datteren fra "de", Helles forrige roman, er fortælleren i BOB, der dog kan læses fuldstændig selvstændigt. Hvor "de" blev fortalt i stakåndet nutid, er BOB en tilbageblikshistorie, en historie om fortællerens kæreste Bob, der ikke kan finde sig selv og som kun findes, som han fortælles af fortælleren.

Bob og fortælleren er flyttet fra Lolland til Vanløse, hun studerer, han forsøger at finde ud af, hvordan man er menneske. Hendes dage er givne, hans verden er udflydende og flosset i kanterne.

Endnu en gang har Helle skrevet en coming of age-roman, men for det voksne publikum. 1980’erne står lysende: bøfsandwich, citronvand, rejemadder, hakket kød som førstevalg, gærkringle og kalkun-cordon bleuer, der ikke skulle ”tøs op før stegning, det kunne godt være derfor, de brankede, men smagen fejlede ingen ting."

Bob er damernes ven, en sund dreng med et smukt smil, men langsomt forsvinder stoltheden og rodløsheden står tilbage og blafrer.

"Det er ikke det, der står på linjerne, der er udslagsgivende i en Helle Helle-tekst. Det er det, der ikke står der, det, der bliver sprunget over, som er nøglen til forfatterskabets succes." Sådan skriver Jyllands-Postens anmelder i sin 5-stjernede anmeldelse. I Weekendavisen er det Linea Maja Ernst, der knuselsker både Bob og Helle: "Overlad det til Helle Helle at gøre skyllemiddel morsomt og Vanløse til en vigtig location. BOB er en elegant og rørende roman om at vente på voksenlivets begyndelse."

Ernst er især betaget af, hvordan Helle Helle lader det hårde og det komiske flette sig sammen i de elegant-legende sætninger: "Det er en hård, men også dejlig bog at læse midt i en vinter, midt i en verden i krise. Det går så stilfærdigt halvskidt for Bob, der bliver fysisk svimmel af mangel på retning i livet. Han sover ikke rigtigt om natten, kan ikke rigtigt komme ud af sengen om morgenen. Det er ikke en tung, depressiv fornemmelse, men noget mere sagte og udmarvende. Måske simpelthen et tilløb til, at voksenlivet skal gå i gang. Lykkeligvis er det skrevet med den ene diskret overlegne Helle Helle-sætning efter den anden, ingenting sker, men det er smukt, komisk, overraskende".

I Information er Tue Andersen Nexø optaget af, hvordan BOB indgår i Helles øvrige forfatterskab: "Helle Helles nye roman BOB fortsætter og fornyer alt det, forfatteren er så god til. Det er, som om en række skikkelser fra Helle Helles Lolland er vandret fra de andre romaner og ind i BOB. Måske med nye navne, måske iklædt små forskydninger, men ellers eminent genkendelige."
Pris frem til 25. marts199,95 kr.Klubpris 209,95 kr.
I spiritismens tjeneste + 4 postkort
PSYKE & SJÆL

I spiritismens tjeneste + 4 postkort

Denne pakke består af I SPIRITISMENS TJENESTE, af danske Marion Dampier-Jeans, der har mere end 50 års erfaring som spiritistisk medium og er internationalt anerkendt for sine ekstraordinære evner. I sin nye bog fortæller hun indgående om spiritisme og den åndelige verden - og fremlægger beviser på et liv efter døden.

Desuden får du 4 smukke postkort i A5-størrelse i klare farvekombinationer designet eksklusivt til bogklubbens medlemmer. Perfekte til en stemningsfyldt hilsen eller til at hænge op på væggen..

Pris frem til 25. marts199,95 kr.
Herredømmet
HISTORIE

Herredømmet

Tom Holland, anerkendt historiker fra Cambridge University og forfatter til en række bøger om bl.a. antikken, fortæller den dramatiske historie om, hvordan kristendommen - i fortsat kamp og dialog med filosofiske strømninger og konkurrerende trosretninger - blev grundkilden til de vestlige samfund, vores tænkemåde og værdier. Politiken giver bogen seks hjerter, "Overlegent værk om kristendommens historie."

Selv i en tid, hvor mange sætter spørgsmålstegn ved religion og tro, er vi alle i høj grad børn af kristendommen. Det sekulære samfund er ikke en fornægtelse af kristendommen, men derimod en fortsættelse af den. Tom Hollands analyser peger på, at det vestlige samfund er blevet mere selvretfærdigt, end det var tidligere, hvilket ikke nødvendigvis skyldes, at vi har tabt troen på Gud, men derimod forståelsen af synden.

Da kristendommen opstod for over 2000 år siden, var den en revolutionær kraft i en aldrig tidligere set skala; den mest radikale bevægelse, historien har kendt. Alle blev inviteret indenfor uanset køn, status og forudsætninger. Det var ikke den ydre storhed og magt, der talte, men den indre tro.

Kristendommen vandt gennem tiden herredømmet over Vesten med sin forestilling om menneskers grundlæggende ligeværd. Den internationalt anerkendte historiker og forfatter Tom Holland sætter med sit dramatiske epos den kristne histories vigtigste scener fra Jesu fødsel og frem gennem århundrederne, og han introducerer dens store personligheder og tænkere. Han viser, hvordan kristendommen i nyere tid er afgørende for vores tænkemåde: Fra afskaffelsen af slaveriet til borgerretsbevægelser, over The Beatles og kærlighedsrevolutionen til metoo-bevægelsen. Kristendommen har sat sine spor overalt i vores kultur, selv i ateismen.
Pris frem til 25. marts249,95 kr.Klubpris 269,95 kr.

Månedsbøger fra vores børnebogklubber:

3 produkter
Viser 3 ud af 3
Timeglasset og Tusind stjerner og dig pakke
BOGKLUBBEN FLAMINGO

Timeglasset og Tusind stjerner og dig pakke

Andet

To nye, skønne og romantiske kærlighedsromaner til dig, der holder af Jojo Moyes og Lucinda Riley.

TIMEGLASSET: 40-årige Nora har et spændende job, men pludselig går hendes liv i opløsning; hun går fra kæresten og meget mod sin mors vilje, siger hun sit job op og flytter ind i et hus ved stranden i Tenby i Wales. Snart opdager hun, at den lille badeby rummer hemmeligheder om hendes egen fortid. Hemmeligheder, som hendes mor har holdt skjult for hende.
Pigen Chloe kommer i 1950 på ferie i Tenby, hvor hun møder den fattige dreng Llew, hvis mor har forladt ham og faderen. De to bliver bedste venner og mødes hver sommer i badebyen, men en dramatisk begivenhed får voldsomme konsekvenser for dem begge.
En skøn kærlighedsroman i stil med Lucinda Riley og Kate Morton.

TUSIND STJERNER OG DIG: Inden Alice slår sig ned med sin kæreste Richard, skal hun på en veninde-ferie til Sri Lanka. Her møder de den eventyrlystne Max og hans ven. Max har været ude for en forfærdelig krigsulykke og har brug for at komme væk fra sin familie, sig selv og ikke mindst sit nye handicap. Både Alice og Max har hver deres bagage af fysiske og mentale ar, som de ikke har fået bearbejdet endnu, og under den mørke stjernehimmel i Sri Lanka, langt væk hjemmefra, åbner de sig langsomt op for hinanden og ender med at blive hinandens støtte. Det viser sig hurtigt, at deres forhold er dybere, og deres liv vil aldrig blive det samme igen.
Glæd dig til en smuk kærlighedshistorie i stil med Jojo Moyes' mest populære roman MIG FØR DIG. 
 

Pris frem til 25. marts249,95 kr.Klubpris 399,90 kr.
Gendyrk
SUNDT LIV

Gendyrk

I bogen GENDYRK lærer Persille Ingerslev dig, hvordan du kommer i gang med at dyrke dine egne råvarer i vindueskarmen, på altanen eller i krukker i haven. Gendyrk betyder, at man genbruger og planter rester af afgrøder, der ellers var havnet i skraldespanden. Bunden af et forårsløg, de melede grønne ærter eller kartofler, der er begyndt at spire.

I den velskrevne og inspirerende bog får du masser af gode råd til, hvad du kan dyrke, og hvordan du gør det.
Pris frem til 25. marts199,95 kr.Klubpris 219,95 kr.
Det, vi er sammen om
PÆDAGOGISK BOGKLUB

Det, vi er sammen om

Som en del af den styrkede pædagogiske læreplan blev der også udarbejdet et fælles pædagogisk grundlag. Bogen DET, VI ER SAMMEN OM gennemgår det fælles pædagogiske grundlags ni elementer ét ad gangen. Fokus er på, hvordan elementerne kan omsættes til praksis i børnehøjde, så de bliver mere end bare ord på et papir, men rent faktisk kan styrke kvaliteten af det daglige pædagogiske arbejde.

Hvert kapitel indeholder desuden forslag til, hvordan evaluering af de enkelte områder kan indtænkes i en travl hverdag. Endelig kommer bogen også ind på ledelsens rolle i at implementere det fælles faglige grundlag og skabe et reflekterende læringsmiljø for medarbejderne. Den henvender sig derfor både til medarbejdere og ledere i dagtilbud.

Følgende forfattere har bidraget til bogen: Stig Broström, Kristina Avenstrup, Sine Hudecek, Stine Elverkilde, Nanett Borre, Tine Basse Fisker, Suzanne Krogh, Ole Henrik Hansen, Lone Hygum, Torben Næsby, Andreas Rasch-Christensen, Susanne Hermansen, Inge Schou Larsen, Kirsten Birk Lassen, Søren Smidt.
Pris frem til 25. marts279,95 kr.Klubpris 299,95 kr.