34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Kan vi leve uden Karen Blixen? | Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 24

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

Da de amerikanske soldater blev sendt over Atlanten under 2. verdenskrig, havde de Karen Blixens fortællinger med i brystlommen.

Man havde nemlig produceret – i øvrigt uden Blixens vidende – en særlig Armed Service Edition af fortællingerne, der lige akkurat passede ned i en soldateruniforms lomme.

Som en anden talisman mod de forfærdelser, der ventede soldaterne, kunne historierne måske give beskyttelse – eller måske kunne de ‘give den virkelige verdens hårdtarbejdende folk en anden form for virkelighed’ – som Karen Blixen sagde det om sine historier.

Det var et spørgsmål om Blixen - eller kaos.

Hvad var det egentlig Blixens historier kunne? 

Og ville hun stadig i dag kunne agere talisman mod den kaskade af katastrofer, der sprøjtes ud af den overspændte centrifuge af pandemi, klimakrise, krig og klyngebomber, galoperende priser og forestående sultkatastrofer?Gæst: Birthe Melgård
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Syv fantastiske fortællinger

Syv fantastiske fortællinger

Når man læser Syv fantastiske fortællinger for første gang (hvem der havde det til gode!) er det første, der slår en, hvor vidunderligt sære de er. Med rødder tilbage til romantikken og Goethe, med en forkærlighed for mysteriet a la Poe og med et begær, der vækker mindelser om Tusind og én nat. Visse stemmer i samtiden var chokerede, som kritikeren Frederik Schyberg, der i sin anmeldelse beskrev den som "et Stykke blændende kunstnerisk Simili af en begavet, men forskruet Forfatterinde". Hun serverer jo, fortsatte Schyberg, "Perversiteter med Sukkertang".

Syv fantastiske fortællinger fra 1934 blev Karen Blixens internationale gennembrud og handler om store grundlæggende temaer som mennesket og dets skæbne, forholdet mellem mandligt og kvindeligt - mellem livet og kunsten.
Klubpris199,95 kr.
Den afrikanske farm

Den afrikanske farm

Den afrikanske farm er Karen Blixens digteriske erindringsværk, om de sytten år hun boede på farmen i Kenya. Det er hendes poetiske hyldest til naturen, dyrelivet og ikke mindst de indfødte, for hvem hun blev leder, lærer, læge og dommer.

Og så er det naturligvis historien om mødet med hendes store kærlighed, Denys Finch Hatton.
Klubpris129,95 kr.