34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Et kvindedrab | Blixen eller Kaos podcast

BLIXEN ELLER KAOS
Episode 26

> Lyt på Apple Podcast
> Lyt på Spotify

> Stream det hele på Gyldendal Stream her

 

For præcis 5 år siden blev den svenske journalist Kim Wall bekræftet død. På ubeskrivelig og bestialsk vis blev hun frarøvet livet et ukendt sted i Køge Bugt. 

For et halvt år siden forsvandt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn efter en bytur i Aalborg. En uge senere fandt man Mia dræbt i et skovområde.

I 2016 forsvandt Emilie Meng. Juleaftensdag - mange måneder senere og mange kilometer væk - blev hun fundet i et naturområde. For længst slået ihjel. 

Det er drab som disse, der fylder og forfærder. 

Men de fleste drab på kvinder bliver begået i relativ ubemærkethed. Og de bliver begået af dem, der burde elske dem allermest. Deres kærester. Deres mænd. 

Et ægtepar i Horsens har levet sammen i mere end 30 år. De bor i et helt almindeligt parcelhuskvarter og har to voksne sønner sammen. Men da konen vil have en skilsmisse, skyder manden hende i ryggen med et jagtgevær.  

Den dræbte kvinde er forfatteren Niels Franks søster. 

FANDEN TAGE DIG er hans nye bog – en beretning om et kvindedrab – og hvorfor det er så forbandet forudsigeligt. 


Gæst: Niels Frank, forfatter
Vært: Michelle Tubæk Gram

 

 

Bøgerne vi taler om: 

Fanden tage dig

Fanden tage dig

Niels Franks søster, Elin, blev i 2021 myrdet af sin mand. FANDEN TAGE DIG er den rystende beretning om et fatalt møde med en psykopat, der selv efter den ultimative ugerning fortsætter sit manipulerende spil. 

Sidst i marts 2021 kan man læse på Ekstra Bladets hjemmeside, at en 61-årig mand har dræbt sin 62-årige ekskone i Horsens foran deres to voksne sønner og flere andre familiemedlemmer. Den dræbte er forfatteren Niels Franks søster, Elin. 

Knap tre måneder tidligere har Elin endelig, efter flere tilløb og med hjælp og opbakning fra familien, forladt sin mand gennem 30 år og faren til deres to drenge. Efter de første turbulente uger lysner det tilsyneladende, Elin køber et lille rækkehus udenfor Horsens, eksmanden går endelig med til en bodeling, og selv om han sender foruroligende sms’er til sine sønner, håber alle, at familien nu kan komme videre. Men den dag bodelingen skal foregå, ringer Niels Franks telefon klokken 8.32, og så ved han, at det er gået galt. Det er hans nevø, og han siger kun én ting: ”Niels, han har skudt mor.” 

'FANDEN TAGE DIG er Niels Franks beretning om tiden op til drabet og om tiden bagefter – om sorgen, vreden og afmagten, begravelsen, efterforskningen og retssagen. Det er en på én gang nøgtern, nøgen og dybt rystende fortælling om bange anelser, der viser sig at holde stik, og om et manipulerende menneske, der viser sig i stand til at gøre det ubegribelige – uden at angre bagefter. Om relationerne og reaktionerne i en hårdt prøvet familie, der i forvejen har gennemgået flere tab, og som nu gennemlever det værste mareridt. Og om hvorfor drabet, i bagklogskabens lys og med den professionelle viden, der findes om kvindedrab, var så forbandet forudsigeligt. 
Klubpris209,95 kr.